TREA

Hallo, ik ben TREA

Mijn passie ligt in het begeleiden van kinderen en jongeren die door problemen vast lopen en hierdoor niet lekker in hun vel zitten. Het kan hier gaan om sociaal-emotionele problemen, leerproblemen, psychosomatische problematiek, aangeleerde gewoonten, gedragsproblemen en ontwikkelingsproblematiek. Als integratieve kind- en jeugdtherapeut ga ik ervan uit dat elk kind een goede reden heeft om te doen zoals het doet. De therapie richt zich zowel op de binnenwereld (het zelf) als op de buitenwereld van het kind. De buitenwereld, het systeem rondom het kind (het gezin, de familie, de omgeving, de school) wordt als nodig erbij betrokken.

Ik laat de kinderen en jongeren zelf ontdekken hoe uniek ze zijn; wie ze zijn, wat ze kunnen en waar hun kracht ligt. Door dit in te laten zien durven ze opnieuw voorzichtig stappen te nemen, er ontstaat actie! Het is prachtig om een stukje mee te lopen met een kind of een jongere en te zien welk pad ze gaan bewandelen… Dit proces ondersteun ik door mijn kennis, ervaring en creativiteit in te zetten.

Crea Trea

Mijn hele leven ben ik creatief bezig en dit speelt een grote rol in hoe mijn ‘eigen wijze’ Trea is gegroeid. Creativiteit brengt mij ontzettend veel en ik ben er dan ook van overtuigd dat je je creativiteit nodig hebt om soepel te leren denken en durft te ondernemen. Dit deel ik graag met kinderen en jongeren en neem ze mee op een creatieve ontdekkingsreis naar zichzelf.

Ervaring

Al meer dan 30 jaar werk ik met unieke bijzondere kinderen. In 1992 ben ik als groepsleerkracht begonnen in het asielzoekersonderwijs, vervolgens als NT2 leerkracht bij de School Begeleiding Dienst IJsselmeerpolders en bij Stichting Onderwijs Voorrang Lelystad, tussendoor moeder geworden van twee prachtige dochters. Verder gewerkt als groepsleerkracht, Remedial Teacher, Intern Begeleider en Rugzakbegeleidster op scholen in mijn regio.

Eigen praktijk

Om mijn passie autonoom te kunnen voortzetten volgde ik bij BGL & Partners te Assen de opleiding tot Kindercoach en specialiseerde me daarna tot Kind- en Jeugdtherapeut. Deze Post Hbo-opleiding heb ik succesvol afgerond. Als RBCZ geregistreerd therapeut voldoe ik aan alle kwaliteitseisen en volg ieder jaar nascholing om mijn vakbekwaamheid op peil te houden.

In combinatie met mijn ervaringen in het onderwijs en mijn kennis als Kind- en Jeugdtherapeut ben ik sinds 2012 verder gaan werken met unieke bijzondere kinderen en jongeren! Gewoon als mezelf, vanuit mijn eigenwijze, vrijgevestigde praktijk, TREA: Kind- en Jeugdtherapie.

Jij bent OK !

‘Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.’

De kunst is om dit te zien en te ontwikkelen.

Ga je mee op ontdekkingsreis?               

Ik heb er zin in!                                                                                                     

Trea van der Zee